KAKO DA PROFESIONALNO NAŠMINKATE LICE KOD KUĆE?

Kako postići taj, porculanski, izgled kože koji dobijemo kod profesionalnog šminkera, a da za to ne moramo odvojiti mnogo vremena i novca ? Pitanje je koje sebi vrlo često postavljamo, zar ne ?

Nega pre svega je krilatica koja važi i u ovom slučaju.

  • Saveti šminkera za nas laike su uglavnom da pre nekog događaja uradimo jedan piling kako bismo skinuli nečistoće i mrtve ćelije sa površine.  Obratite pažnju na stanje svoje kože,  da li imate potrebe za dodatnom hidratacijom ili možda matiranjem.

Ukoliko brzo “prosijate” u T zoni, možda vam je osim dobrog pudera za setovanje potrebna i podloga koja će dodatno dati mat efekat ovom delu lica.  Npr. dnevna krema sa mat efektom ili serum koji će doprineti da takav efekat šminke još duže traje ?

Opet, ako se na pojedinim delovima lica ističu suvi segmenti, oni mogu biti pokazatelj da je ovde koži potrebna dodatna hidratacija. Naravno, uvek treba razmisliti da li je i puder odgovarajući našem tipu kože, kao i sve ono što stavimo posle njega.

Kada ste uradili dobru pripremu i naneli odgovarajuću negu, sačekajte bar nekoliko minuta da  tragovi kreme ” nestanu” sa površine, odnosno da ih koža upije u dublje slojeve.

  • Nakon toga, puder nanesite laganom, četkom, prstima ili sunđerom, čime god vam odgovara, ali pazite da količina ne bude prevelika. Bolje nanesite i više od jednog sloja tamo gde je potrebno, nego da od početka izgledate “prešminkano”.

Ne plašite se korektora u boji 

Naravno, u dodatnom sakrivanju nesavršenosti pomoći će vam i korektor, koji može biti u boji kože. Svakako se nemojte plašiti da upotrebite i neki od onih u drečavim bojama poput zelenog ili narandžastog.

Zeleni će super pokriti crvenilo nastalo od kapilara, akni i sl.  Narandžasti će vas spasiti ako imate modre podočnjake, verujte mi na reč.  Svakako ćete posle korektora ten ujendačiti puderom pa će on i kamuflirati ove boje kojima ste neutralisali nedostatke.

Finiš je važan 

  • Na samom kraju, važno je da koristite i odgovarajući puder za setovanje, shodno tome da li vam je potreban mat ili neki drugi efekat.  Sprej za dodatno fiksiranje šminke svakako nije na odmet jer će joj produžiti trajnost bar neko vreme.

To je nekoliko malih trikova koji će svakako doprineti lepšem izgledu naše kože, koji će pomoći da nam koža bolje i lepše prihvati proizvode koje nanosimo, ali mnogo važnije je da naš fizički izgled bude odraz untrašnjeg zadovoljstva.

  • Nema tog pudera koji pokriva loše raspoloženje i zato svakog jutra pre svega, pronađite razlog za osmeh i srećni uskočite u novi dan. Tako će vam sigurno ten izgledati mnogo blistavije, a neke sitne nedostatke nećete ni primećivati, ni vi, a ni okolina.

Pišite nam svoje male trikove, na koji način popravljate raspoloženje, a i koji su vam saveti za lepši ten.

Šaljemo vam mnogo nasemejanih zagrljaja do sledećeg “tetka Saveta ” teksta.

Pratite nas i na Instagramu na @magicbeauty.rs , pa da i tamo širimo ljubav.

Katarina Matijević