Serumi za lice

Serumi su visokokoncentrovani aktivnim sastojcima, laganije su teksture (vodene ili gelaste) i prodiru u dublje slojeve kože u odnosu na kremu. U zavisnosti od sastava, deluju konkretno protiv kožnih problema – npr. bore, akne, pojačano lučenje sebuma, flekice… Nanose se pre kreme za lice i koža ih brzo upija.

Kada se nanosi serum za lice?
Nakon čišćenja lica, nanesite nekoliko kapi seruma na dlan i umasirajte ga u kožu do potpune apsorpcije. Potom zaključajte benefite hidratantnom kremom.
Kako da izaberem serum protiv akni i mitisera?
Nečistoće, šminka i mrtve ćelije zapušavaju pore što često dovodi do akni i mitisera. Serum sa salicilnom kiselinom će smanjiti njihovu pojavu zbog toga što dubinski prodire u pore i čisti ih, a one već postojeće će umiriti i ublažiti otok.
Kakav serum će mi pomoći protiv hiperpigmentacija?
Flekice ili hiperpigmentacije su diskoloracije na koži u crvenoj ili braon boji i najčešće su posledica akni. Umeju biti vrlo uporne i da se zadrže na licu nedeljama, pa čak i mesecima. Ono što će pomoći da ih se što pre rešite su vitamin C serum (ujednačava ten i posvetljuje flekice) ili serum sa glikolnom kiselinom (uklanja mrtve ćelije kože i deluje protiv hiperpigmentacija).
Šta kada je mojoj koži neophodna dodatna hidratacija?
Bez obzira koji tip kože imate – ona može postati dehidrirana, a to znači da joj fali voda. Serum sa hijaluronskom kiselinom prodire duboko u slojeve kože, vezuje vlagu i zadržava vodu u njoj. Rezultat je intenzivno hidrirana, blistava i jedra koža.
Koji sastojak će umanjiti vidljivost bora?
Starenje kože je neizbežno ali može da se uspori i odloži, kao i da se smanji dubina bora. One su posledica gubitka elastičnosti, a da bi se ona nadoknadila koristite serum sa retinolom koji će ubrzati proizvodnju kolagena, učiniti kožu glatkom, a bore manje izraženim.