Čišćenje lica

Prvi korak u rutini nege je čišćenje lica koje će obezbediti da koža bude u potpunosti čista i spremna da upije benefite tonika, seruma i kreme. Birajte umivalice nežnog sastava koje neće dovesti do isušivanja i dehidracije kože. Poželjna je dvostruka metoda čišćenja.

Hada Labo Tokyo gel za umivanje 150 ml

1.279,20 RSD
Kupite i zaradite 64 bodova!Dodaj u korpu

ŠTA JE DVOSTRUKA METODA ČIŠĆENJA ILI DUPLO ČIŠĆENJE?
Da bi lice očistili od svih nečistoća, prvo koristimo umivalicu na bazi ulja koja će razložiti „masnije nečistoće“ (npr. SPF i šminka), a zatim čistimo kožu gelom za čišćenje lica na bazi vode. Ova metoda se primenjuje samo uveče da bismo uklonili sve što se nakupilo na našoj koži tokom dana, kako ne bi zapušilo pore i da bi omogućili sastojcima da pruže svoj maksimum.
DA LI JE NORMALNO DA ME KOŽA ZATEŽE NAKON UMIVANJA?
Ukoliko imaš onaj „škriputavi“ osećaj pod prstima dok čistiš lice, najverovatnije je umivalica suviše agresivna za tvoju kožu, a to može dovesti do dehidracije (žlezde tada luče sve više sebuma). Umivaj se gelom za umivanje blagog sastava ujutru i uveče i ne preteruj sa pilingom lica.
KAKO SE PRAVILNO KORISTI MICELARNA VODA?
Ako je tvoj izbor za čišćenje micelarna voda, vodi računa o tome da je koristiš kao prvi korak u dvostrukoj metodi zbog toga što ju je neophodno isprati gelom za čišćenje lica nakon upotrebe. Može biti vrlo korisna kada je u pitanju uklanjanje vodootporne šminke.