Micelarne vode

Micelarne vode su nežni višenamenski proizvodi za čišćenje lica koji su formulisane od prečišćene vode, hidratantnih sastojaka i blagih surfaktanata, jedinjenja koja se koriste za čišćenje. Molekuli ovih blagih surfaktanata formiraju micele, vrstu sferne hemijske strukture koja kao magnet privlači prljavštine, šminku i ulja sa kože.

Kako se koristi micelarna voda?

Čišćenje kože lica micelarnom vodom je veoma lako i jednostavno. Malu količinu tečnosti nanesite na blaznicu i blagim pokretima skinite šminku i/ili ostale nečistoće sa svomg lica.

Da li je neophodno ispiranje lica nakon micelarne vode?

Različita su mišljenja oko ovog pitanja, ali većina strušnjaka će reći da umijete vodom ili nekim nekim drugim sredstvom za umivanje nakon upotrebe micelarne vode, kako biste bili sigurni da ste uklonili sve nečistoće.

Kako izabrati micelarnu vodu?

Najbolje je da micelarnu vodu odaberete spram tipa svoje kože. Na tržištu je dostupan veliki broj vrsta ovog preparate, pa čak i tuferi već natopljeni micelarnom vodom, tako da su odmah spremni za upotrebu.

Da li je micelarna voda bezbedna za oči?

Zahvaljujući nežnim komponentama i činjenici da ne sadrži alkohol, oftalmolozi se slažu da je potpuno bezdedna za uklanjanje šminke I ostalih nečistoća sa očiju.