fbpx

Mirisni začin koji nam rešava probleme

Mirisni začin koji nam rešava probleme

Volimo ga u hrani, uz pitu sa jabukama ili preko sutlijaša, a i u kombinaciji sa narandžom je sjajan.  Volimo i njegov miris, pa ga često stavljamo  u sveće i  aromatična ulja.

Sigurno je da smo ga isprobali na razne načine, ali da li ste ga isprobali na koži.

CIMET– jedan od najstarijih začina koji se dobija iz grmolikog drveta CIMATOVCA čiji su kora i listovi aromatični , a cvetovi neprijatnog mirisa.

Lekoviti cimet se dobija samo iz tzv. CEJLONSKOG CIMETA ( Cinnamomum verum ).

 

Cimet u borbi protiv akni i upalnih procesa 

Njegovo lekovito dejstvo je pre svega usmereno na upalne i infekcijske procese koji se mogu javiti u organizmu, a samim tim i na koži.

Visok sadržaj antioksidanasa i fenola utice na :  gljivične infekcije, bakteriološke infekcije , cistične i  bolne procese na problematicnoj koži .

Cimet zaustavlja rast bakterija koje izazivaju akne, i dubinski čisti kožu.

Perfecta Green gel za čišćenje lica sa cimetom 150 ml

Može se  koristiti kao piling, jer pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija. Osim toga poboljšava cirkulaciju i pospešuje regeneraciju kože.

 

Usporava proces starenja 

Cimet usporava glikaciju koja izaziva nastajanje bora i naglašava štetno dejstvo sunčevih zraka.

Glikacija predstavlja proces prilikom kog se molekuli šećera vezuju za proteine u našem organizmu i na taj način dovode do njihovog deformisanja.

Kada se ovaj proces dešava u koži i utiče na kolagen i elastin rezultat predstavlja pojava bora. Veliki broj istraživanja pokazao je da je cimet odličan način za suzbijanje ovog procesa.

 

 Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *