fbpx

5 saveta za lepe i odmorne noge ovog leta

5 saveta za lepe i odmorne noge ovog leta

Naše noge, a najviše stopala, opterećene su tokom celog dana. Dugo sedenje, stajanje, neudobna obuća (posebno letnja), loša ili prekomerna depilacija – sve nam to može napraviti probleme – i zdravstvene i estetske.

Potrebno je tako malo da to rešimo i hajde da nam to bude odluka ovog leta!
Idemo zajedno!

1. odmarajte noge u kupkama

Nakon radnog i aktivnog dana, kada dođete kući, napravite brzu kupku za vaša stopala. Ništa ne opušta kao ovaj blagi kućni tretman. Dovoljno je da u vodu ubacite 2 kašike morske soli, 2 kašike soda bikarbone i par kapi nekog eteričnog ulja po izboru. Možete ubaciti ulje čajevca ili ružino ulje koji se koriste u aromaterapiji i sjajna su pomoć kod kožnih problema.

2. Piling kao nega pre depilacije

Sjajno je što se naša koža svakodnevno regeneriše, ali mi joj moramo pomoći u tome. Uklanjanjem mrtve kože ne dopuštamo porama da se začepe, a ujedno i spiramo sve toksine i nečistoće. Pilinzi na bazi morske soli, kafe ili šećera čine odličnu negu pre depilacije, kao pomoć kod uraslih dlačica. Veče pre depilacije, blago nakvasite noge, istrljajte ih mešavinom bebi ulja i šećera, nakon toga ih isperite i osušite. Ukoliko imate veoma osetljivu kožu i pilinzi vam ne prijaju, preskočite ih.

3. Redovan pedikir

4. Kreme za noge

5. ulošci za obuću