Umivalice za lice

Čišćenje lica je prvi korak u svakoj rutini nege, koji će obezbediti da koža bude u potpunosti čista i spremna da upije aktivne sastojke iz tonika, seruma i kreme za lice. Birajte umivalice nežnog sastava koje neće dovesti do isušivanja i narušavanje prirodne barijere kože. Ukoliko koristiš šminku I SPF, poželjna je dvostruka metoda čišćenja.

Hada Labo Tokyo gel za umivanje 150 ml

1.279,20 RSD
Kupite i zaradite 64 bodova!Dodaj u korpu

Kako odabrati pravu umivalicu za čišćenje lica?

Najvažniji korak pri odabiru umivalice je određivanje tipa vase kože. Normalnoj, masnoj i kombinovanoj koži najbolje će prijati pene za čišćenje lica jer će dubinaki očistiti pore, dok osetljivoj i kožu sklonoj crvenilu preporučujemo kremaste umivalice. Za razliku od njih, umivalice u formi gela odgovaraju skoro svim tipovima kože.

Šta je dvostruka metoda čišćenja?

Da biste lice očistili od svih nečistoća, prvi korak je umivalicu na bazi ulja koja će otopiti „masnije nečistoće“ (npr. SPF i šminka), a nakon toga očistite kožu gelom za čišćenje lica na bazi vode. Ova metoda se primenjuje samo uveče da bismo uklonili sve što se nakupilo na našoj koži tokom dana, kako ne bi zapušilo pore i da bi omogućili sastojcima da pruže svoj maksimum.

Da li je normalno da me koža zateže nakon čišćenja lica?

Ukoliko imaš onaj „škriputavi“ osećaj pod prstima dok čistiš lice, najverovatnije je umivalica suviše agresivna za tvoju kožu, a to može dovesti do dehidracije i oštećene kožne barijre. Biraj umivalicu blagog sastava i u jutarnjoj i u večernjoj rutini.