Plastika. Zemljin neprijatelj broj 1!

Plastika kao materijal, utiče na našu planetu Zemlju više nego što možemo zamisliti.

U svetu se svake godine baci preko 3,6 miliona plastičnih četkica za zube.

Jedan čovek, u roku od jednog dana baci puno stvari koje su napravljene baš od plastike.
Ukoliko biste se sada okrenuli oko sebe, primetili biste da imate puno stvari koje su od ovog materijala. Flaše, činije, zatvarače, saksije, kese, samo su neke stvari koje, nesvesno, svakodnevno bacamo. Sve ono što bacimo uz pomoć vetra ili putem kanalizacije završi u morima, okeanima, u prirodi, parkovima.

Posledice svega ovoga su velike. Životinje, koje žive u vodi, umiru. Zbog velike količine otpada otežano im je kretanje, često se dešava da se otruju kada progutaju ono što se nađe oko njih kada jedu, bivaju zarobljene i zapetljanje među smećem i tada umiru.

Procenjuje se da će do 2050. godine, u morima biti više plastike nego riba.

Da li mislite da će naše ribice ovako izgledati?

Ribe 2050. godine

Ukoliko se udružimo, zajedničkim snagama možemo pomoći našoj planeti, kao i svim živim bićima.

Skrenite pažnju drugima koliko je plastika štetna i kažite im kako da je zamene. Potražite na internetu zanimljiv sadržaj na ovu temu i proširite svoje vidike i znanje o zagađenju. Na taj način ćemo podići svest o štetnim materijalima.

ceger

Hajde da umesto plastičnih kesa koristimo cegere i torbe. Kada sledeći put odete u prodavnicu, nemojte birati plastične flašice već pitajte prodavce da li možda imaju staklenu ambalažu. Umesto plastičnih četkica za zube možete izabrati Humble četkice koje su napravljene od bambusovog drveta i potpuno će se razgraditi u prirodi kada ih bacite.

KAKO HUMBLE ČUVA PRIRODU?

Humble četkice za zube napravljene su od bambusovog drveta, najbrže rastuće biljke na celom svetu, koja prirodno poseduje antibakterijska i antialergijska svojstva.

Reč je o izdržljivom, biorazgradivom materijalu koji dobro podnosi vlagu i nije tretiran pesticidima. #humblebrush napravljene su gotovo potpuno od prirodnih i biorazgradivih materijala, uključujući i ambalažu.

Sa preko 4000 vlakana idealne su za osetljive zube i temeljnu higijenu.Vlakna su napravljena od Dupont najlona, poseduju sertifikat koji osigurava da ne poseduje BPA (bisphenol A toksin). 

Ekološke četkice trajaće vam kao i četkice od plastike, sa razlikom što će nakon upotrebe nestati za razliku od svih plastičnih četkica nastalih tridesetih godina prošlog veka koje i dalje postoje.

Potpuno veganski proizvod koji garantuje da nijedna životinja nije stradala u procesu testiranja i proizvodnje.

humble četkica
humble štapići za uši

Pored četkica tu su i omiljene #humble paste sa ukusom kokosa i cimeta, ali i jagode za one najmlađe, kao i štapići za čišćenje ušiju, takođe od bambusa.

humble paste

HUMBLE NOVITETI SU STIGLI U SRBIJU

Sjajna vest je da su se Humble timu u Srbiji sada priključila i dva nova, takođe prirodna proizvoda.

INTERDENTALNE ČETKICE HUMBLE

INTERDENTALNE ČETKICE RAZLIČITIH VELIČINA

pasta za zube u tabletama

PASTA U TABLETAMA SA I BEZ FLUORA

HUMBLE ZA SVE NAS

humblegiving

Ono što Humble četkicu za zube čini jedinstvenom u svetu ekoloških četkica je humani karakter i društveno odgovorno poslovanje Humble Smile fondacije koja od svake prodate četkice odvaja deo profita za oralno zdravlje dece u nerazvijenim zemljama.

Sam naziv ove četkice “Humble Brush” i slogan “Budi skroman, širi osmehe” (Go Humble, Give Smiles) upućuju na filozofiju davanja na kojoj se kompanije zasniva.

POZIV ZA IZAZOV „NEDELJA BEZ PLASTIKE“

Pridružite se našem izazovu koji će nositi naziv „Nedelja bez plastike“ u periodu od 03. do 09. avgusta.

Sve što je potrebno da uradite je da sedam dana kažete „NE“ plastičnim kesama i jednokratnim slamčicama, a “DA” cegerima i skupljanju čepova.

Zemlja je ta koja nas sve čuva. Zašto ne sačuvamo i mi nju? Ona nema plan B.

Hajde da pomognemo, da li učestvujete u izazovu?
humble deca
humble deca