Anti-celulit program

Celulit muči većinu žena i u potpunosti je normalna pojava ali dolaskom sunčanih dana i želje da obučemo tu omiljenu haljinu, bilo bi sjajno kada bismo mogli da ublažimo njegovu vidljivost. Osim anticelulit preparata, bitno je da vodiš zdrav život, piješ dosta vode i posvetiš se fizičkoj aktivnosti. Na taj način ćeš ostvariti maksimalne rezultate, zategnuti kožu, sagoreti masne naslage i smanjiti obime.

ŠTA JE CELULIT?
Celulit ili narandžina kora su u stvari masne naslage i toksini koji su „zarobljeni“ ispod kože. Faktor koji najviše doprinosi je genetika na koji nažalost ne možemo da utičemo ali anticelulit preparatima i zdravim navikama možemo da smanjimo njegovu pojavu i učinimo onaj već postojeći manje vidljivim.
ŠTA UZROKUJE CELULIT?
• Genetika
• Pol. Celulit se češće javlja kod žena ali ga imaju i muškarci (u manjoj meri)
• Losa ishrana puna masne hrane, šećera i ugljenih hidrata
• Nedovoljno fizičke aktivnosti i kretanja
• Hormoni. Na celulit najviše utiču estrogen, insulin i hormoni štitne žlezde
ŠTA MOŽE POMOĆI PROTIV CELULITA?
Osim zdravijeg života, od velike pomoći su anticelulit preparati koji će zategnuti kožu i sagoreti masne naslage, kao i anticelulit masaže koje „razbijaju“ potkožno masno tkivo i podstiče se cirkulacija pri površini kože. Na taj način se umanjuje vidljivost celuliat, a masne naslage se ravnomernije raspoređuju ispod kože.