fbpx

Zdrav, ukusan i jednostavan obrok – gospođa Banana

Zdrav, ukusan i jednostavan obrok – gospođa Banana

 

Da li da vas uopšte pitamo da li volite banaane ? Zapravo, da li postoji neko ko ne voli. Mi ga još nismo upoznali, a i mislimo da je nemoguće ne biti fan ovog predivnog voća.

Iako nisu sa našeg podneblja, čini se da nam savršeno odgovaraju, a kad je nešto zdravo i istovremeno ukusno onda ga morate voleti.

Jedna od prvih prednosti je što im je sezona cele godine, bar što se tiče Srbije.  Možete ih pronaći uvek i kakve god da volite.

Ovde vam iznosimo nekoliko razloga zašto je dobro uvrsitit je u ishranu jer leti naročito volimo da je ubacimo u ledene smoothi- je zbog doze kremastosti koju daje.

* Bogate su Kalijum, Vitamonm C i vitaminom B6.  Zbog pristustva Kalijuma smanjuju grčeve u mišićima, pa su sigurno potrebne svima nama koji imamo ovakve probleme.

* Snižava krvni pritisak, tako što pomaže izbacivanje viška vode iz organizma, a i zbog obilja vlakana koje poseduje.

* Njeno bogatstvo gvožđem doprinosi stvaranju Hemoglobina i tako sprečava anemiju.

* Jedna banana ispuniće čak  10 % zahteva tela za vlaknima dnevno i zbog ove osobine preoporučuje se i ukoliko želite da izgubite kilograme.

* One su sjajan izvor elektrolita koje ća vam brzo nadoknaditi u toku vežbanja. Između ostalog, zbog toga često igrače tenisa vidimo kako u pauzama jedu bananu.

Pored svih ovih kojih smo se setili, banane imaju još mnogo dobrih osobina. Naravno, jedna od najvažnijih je da su ukusne. Zbog svoje specifične konzistencije mogu biti deo kolača, probajte i banana hleb koji će vas sigurno oduševiti.

Ono što ovog leta morate, a ko već niste jeste da napravite jedan divan i zdrav sladoled od banana. Dovoljno je da ih zamrznete, takve ih ubacite u blender i budete malo uporni sa blendanjem dok ne dobijete kremastu strkturu. Možete im dodatai vanilu, kakao, neko drugo voće ili ih prosto jeste same, bez dodataka.

Obećavamo, biće to jedan od najukusnijih sladoleda ovog leta.

 

 

 Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *