fbpx

Suva koža u zimskim danima

Suva koža u zimskim danima

Posebna nega suve kože u zimskom periodu  je od izuzetnog značaja. Tokom ovog doba godine, više smo izloženi spoljnim uticajima koji mogu oštetiti kožu, naročito ako je suva i osetljiva.

Vetar, hladnoća, zagrejane prosotorije i suv vazduh u njima, dodatno izvlače vlagu iz kože i ukoliko nega nije adekvatna, dolazi do dehidracije.

Zbog toga je potrebno da svoju kožu negujemo, kako spolja, tako i iznutra.

Naravno, pre svega je važna hidratacija iznutra, pa je tako voda od presudnog značaja. Jednako kao i leti, potrebno je unositi oko 2 l tečnosti dnevno, s tim što zimi pre biramo čajeve koji će nas i ugrejati, nego neke osvežavajuće napike i sokove.  Važan je i način na koji ih pripremamo, pa je tako malo limuna i meda sasvim prihvatljivo, ali šećer, kao i neki dodati ukusi mogu čak pospešiti isušivanje kože, zato, oprezno. Svakako, voda ostaje kao najbolji izbor kada je hidriranje kože u pitanju.

Spoljna nega je takođe veoma važna, pre svega u vidu zaštite od loših spoljnih uticaja koje smo već pominjali.

Maska za suvu kožu 150 ml

Koži treba obezbediti dovoljnu količinu vlage, ali i zaštitni sloj, kako ne bi bila prva na udaru. Zato se osetljiva i suva koža, tokom zime oslanja na hranljive kreme, nešto bogatije teksture, kako bi osigurala i zaštitni sloj.
I sa kremama ovog tipa potrebno je biti na oprezu jer bi koža uz svu zaštitu, trebalo i da diše istovremeno, u suprotnom, može doći do zatvaranja pora što svakako nije korisno.

Hada Labo Super hidrator losion 150 ml

Osim toga posebno treba obratiti pažnju i na negu ruku jer su i one izložene uticajima hladnoće.

 Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *